Nieuws

Het programma is bekend! Schrijf je nu in voor het symposium: "Samen sterker in de Jeugdhulp" op 11 maart 2022

Op 11 maart 2022 organiseert de Flevo Academie Jeugd het 5e Flevolandse jeugdzorgsymposium. Centraal tijdens het symposium staat het thema ‘Samen sterker in de jeugdhulp’. De Flevolandse gemeenten en jeugdhulpaanbieders hebben gezamenlijk uitgesproken dat jeugdhulp samen en dichtbij georganiseerd moet worden. Jeugdhulp moet passen bij het gewone leven en moet eenvoudig en toegankelijk zijn. Om dat te bereiken hebben we elkaar nodig en zullen we meer samen moeten optrekken: gemeenten onderling, lokale teams, jeugdzorg, jeugdigen en ouders, jeugdhulpaanbieders, het expertisenetwerk, welzijnsorganisaties en waar nodig ook andere domeinen. Samen staan we sterker en komen we verder! Tijdens het symposium willen we jullie hiervoor concrete handvatten bieden.

We hebben een dynamisch en interactief programma, waarin jongeren en hun ouders, jeugdhulpverleners, wethouders, en verschillende kritische geesten een rol spelen. Het wordt een afwisseling van prikkelende discussies, met elkaar aan de slag en inspirerende sessies. Verruim je blik met nieuwe inzichten en praktische handvatten en ontmoet vakgenoten in gesprekken en workshops

Wanneer: vrijdag 11 maart 2022
Hoe laat: 9.00-15.00 uur
Voor wie: jeugdhulpverleners, beleidsadviseurs, managers, wethouders, welzijnsmedewerkers en medewerkers van de lokale teams en algemene voorzieningen, ervaringsdeskundigen en iedereen die betrokken is bij, of te maken heeft met de jeugdhulp.
Waar: Online
Kosten: gratis
Accreditatie: SKJ, NIP en NVO is aangevraagd.       

Net als voorgaande jaren wordt het een leuke en leerzame dag. Het volledige programma vind je hier. We ontmoeten je graag digitaal op 11 maart! Schrijf je snel in via de aanmeldpagina. Een week voorafgaand aan het symposium ontvang je een mail met de link om deel te nemen.

Flevo Academie Jeugd