Circulaire zorg, hulpverlening in de 21e eeuw

Titel lezing: Circulaire zorg, hulpverlening in de 21e eeuw

Lezing gehouden door: 
Levi van Dam, Oprichter stichting JIM 

Inhoud lezing:
500 jaar geleden begon de jeugdhulp met de eerste weeshuizen voor kinderen. Ook wel 'kinderpakhuizen' genoemd. Hoe heeft de jeugdhulp zich in de afgelopen jaren ontwikkeld en waar staan we nu? Wat is vandaag de dag 'goede jeugdhulp' en hoe ziet dat er overmorgen uit? In deze lezing staan we stil bij het verleden, heden en toekomst van de jeugdhulp en denken we samen na hoe deze voortdurend verbeterd kan worden. 

Leerdoel: 
Inzicht krijgen in de geschiedenis van de jeugdhulp Inzicht krijgen in de kracht van netwerkrelaties en hoe je deze kunt versterken Inzicht krijgen in de principes van Circulaire zorg Inzicht krijgen in nieuwe ontwikkelingen in de jeugdhulp Voor wie De scholing is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals met hbo-niveau.

Huiswerkopdracht:  

"Wil je ter voorbereiding op de lezing nadenken over wie voor jou, naast je ouders, belangrijk was tijdens je puberteit? Welke persoon was dit en waarom? En als het nog mogelijk is, hoe zou je deze persoon vandaag de dag willen bedanken? Via een vlog, brief of bos bloemen? Als je wil: zou je deze persoon voor de lezing willen bedanken? Dan kunnen we het tijdens de lezing daarover hebben."


Planning: 
15.15u – 15.30u Aanmelden. Hiervoor krijg je vooraf een mail over.
15.30u – 17.30u Lezing en interactie met de groep. 

Datum: 23 april 2020 

Locatie: Digitaal Via Microsoft Teams aangeboden 

De mogelijkheid om in te schrijven sluit op woensdag 22 april om 17:00. Dit i.v.m. het feit dat wij iedereen handmatig uit moeten nodigen om deel te nemen aan de lezing, dit kost dus even wat tijd. Datum:
23 april 2020

Tijdstip:
15.30u – 17.30u Lezing

Spreker:
Levi van Dam

max. aantal deelnemers:
100